Lesgevers dans

Astrid Bastiaens 

Astrid staat in voor een mix van lessen in jazz, showdance en latin. Neem hier een kijkje om haar te leren kennen.

______________________________________________________________________

Bert Kennes

Het dansverhaal van Bert is nogal apart: hij begon pas te dansen op zijn 17de, maar hij haalde die achtBert Kennes (2)erstand op korte tijd dubbel en dik in. In 2012 danste hij met zijn crew Co.Lab zelfs de finale van Belgium’s Got Talent! Sindsdien heeft Bert van zijn passie zijn job gemaakt: hij geeft
danslessen, workshops en coaching in binnen- en buitenland. Hierbij komt ook zijn diploma als leerkracht van pas, want naast danspassen brengt hij zijn dansers ook danstechnieken- en kennis bij. Bert neemt de lessen hiphop voor zijn rekening.

 

_______________________________________________________________________

 

Caroline Vrancken

Al voor ze geboren was, danste ze al mee in de buik van haar mama, als oprichtster van Balletschool Capriccio. Toen ze 3 jaar werd, begon ze dan ook al heel vroeg met haar eerste balletpassen in die school. Deze vroege start van haar danscarrière werpt nu duidelijk haar vruchten af.

Caroline 3Ze was een aantal jaren ondervoorzitster van de de balletschool, waar ze ook de volledige artistieke leiding van had. Sinds 2007 geeft ze zelf klassiCaroline 1ek ballet, en recent heeft ze ook haar hart verloren aan moderne dans en wil ze haar passie delen met jongeren met een hart voor dans.

Naast deze belangrijke rol in de balletschool is ze haar talent verder aan het ontwikkelen tijdens talrijke dansstages. Zo heeft ze verschillende internationale dansstages achter de rug, waaronder deze van Alvin Ailey en Broadway Dance center in New York City.

Last but not least verzorgt ze choreografieën voor evenementen van de stad Genk. Het Genker Revue, het stadsgalaconcert en Genk danst hebben mee kunnen genieten van haar artistieke talenten.

 

________________________________________________________________________

An Reynders

Als kleuter was An al heel actief als danser en op 4-jarige leeftijd begon ze haar eerste balletlessen., om daarna door te groeien naar een hoger niveau in jazz, moderne dans en free stylean6.
an makeup

An is kleuteronderwijzeres van opleiding en ze werkt nu bijna 3 jaar in het Genkse onderwijs. Haar voorkeur om dansles te geven aan kinderen komt deels door haar beroepskeuze waarbij ze dagelijks bezig is met kinderen. Ze vindt het heerlijk om hen allerlei kennis en vaardigheden bij te brengen en hen te zien evolueren. Met haar eigen passie voor dansen, wil ze kinderen enthousiast begeleiden om goede dansers/danseressen te worden.

Sinds november 2012 geeft ze klassiek ballet aan kinderen bij Danscentrum Danza. Ze geeft er les aan kleuters vanaf 4 jaar (pré-ballet) tot kinderen van 12 jaar.

 

__________________________________________________________________________

Charlotte Max

Charlotte heeft heel wat dansstijlen onder de knie. Zo danste ze streetdance bij The Freshtwins en is ze ook altijd actief geweest in de moderne dans, oa bij Sanne Dillen te Leuven en maakte ook een tijd lang deel uit van Modaté, het KULeuven Dansteam. charlotte 6 Naast dit demoteam volgde ze ook nog balletlessen bij Aike Raes en de Leuvense balletacademie. De technieken en
charlotte 16de ervaringen die ze hier opdoet, deelt ze met haar leerlingen want sinds 2006 geeft ze zelf ook balletles.

Ze is niet alleen een prachtdanseres, maar ook een goede choreografe. Zo verzorgde Charlotte namelijk de choreografieën voor de Genker Revue 2012 onder leiding van Roel Vanderstukken.

 

 

____________________________________________________________________________

Deanne Donné

Van de leeftijd van 4 tot 14 jaar zou Deanne steeds haar balletpakje aandoen en dacht ze enkel aan pliés, rélévés en het gevoel dat ze krijgt bij het dansen op een podium. Met de jaren groeide haar interesse in dans, en werd dit enkel groter en groter.
Dean

Tot 14 jaar danste Deanne niet veel andere stijlen buiten ballet en jazz-ballet. Maar wanneer ze streetdance, hiphop freestyle, modern en breakdance aan haar leven toevoegde, veranderde alles. Toch is modern de stijl waarin ze zich het meest thuisvoelt en die ze zelf het liefst danst.

Sinds haar eerste dansles, heeft ze in verschillende dansscholen les gevolgd. Ze danst nu gedurende 3 jaar bij DDeanne op de kopance Company Upstage People olv Katja Vandendries en doet Latin bij Ritmocenter. Sinds een jaar geeft ze er les aan de allerkleinsten van 4-5 jaar en vervangt ze danslessen van verschillende groepen. Deanne haar doel hierbij is om de kinderen te inspireren en motiveren voor dans. Ze wilt hun niet alleen danspassen aanleren maar hun ook kennis over dans bijbrengen en haar passie voor dans met hun delen.

Intussen blijft ze zichzelf verder ontwikkelen als danseres door het deelnemen aan diverse workshops en bezoeken van vele dansevenementen over heel België.

 

_________________________________________________________________________________

Daisy Thijs

Als klein meisje ging Daisy vaak mee naar de balletles van haar grote nicht. Vol bewondering zat ze dan naar de lesse_DSC0331n te kijken en begon het steeds meer te kriebelen om ook te gaan dansen. Na lange tijd aandringen mocht ze op 9-jarige leeftijd ook op balletles. Het begin van een passie die steeds is blijven groeien en  die niet weg te denken is uit haar leven.

Na enkele jaren klassiek ballet wou ze graag nog meer dansen. Daarom is ze ook met jazz-ballet gestart. Ook modern en hiphop werden doorheen de jaren nog aan het lijstje toegevoegd. Modern, de stijl die haar het meeste ligt en waaraan ze haar hart heeft verloren, danst ze vandaag nog steeds bij Upstage People. Sinds een jaar geeft ze hier ook les aan de 6/7-jarigen. Haar eigen passie kunnen doorgeven aan deze kinderen en ze kunnen inspireren geeft Daisy heel veel voldoening.

 

________________________________________________________________________________

Elise Ferson

Elise Ferson is 20 jaar oud. Dansen is een passie die ze door de jaren heen gecreëerd heeft. Ze zit nu momenteel in haar 4de jaar docent dans op Codarts, hogeschool voor kunsten.  Zelf is ze van Genk en is lesgeefster bij ‘Balletschool Capriccio’. Tijdens haar danscarrière heeft ze op al heel wat podia gestaan: op het Genker Revue, Summer program ‘Arabesque’, Rosa, etc. Elise ziet dans als middel om zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn bij haar leerlingen te vergroten en haar energie over te dragen zodat ze het dansplezier kan stimuleren. Ze wil de leerlingen haar energie overdragen zodat ze op hun eigen manier kennis maken met haar stijl en de oefeningen.

Gedurende haar opleiding heeft ze kennis gemaakt met heel wat dansstijlen: moderne dans, ballet, Laban, Graham, Tap, African Dance,.. noem maar op. Tijdens de zomerstage zal ze jouw helemaal in haar danswereldje meenemen!

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.