Dancing stars

Dans je graag? Kan je niet stil zitten als je muziek hoort? Hoor jij op een podium thuis?
Dan is deze stage ideaal voor jou!

Gedurende een hele week zal de focus liggen op verschillende disciplines die hieronder beschreven worden. 

A SPLASH OF HOPE

De dansstages van Stars on Stage omvatten een aantal verschillende dansstijlen. We hebben gekozen voor heel uiteenlopende stijlen om een brede basis aan te leren. Dit gaande van hedendaagse dans over latin/showdans tot klassiek ballet. De ene dansstijl al iets dynamischer dan de andere, maar allemaal even uitdagend. Zelfs de rustige dansstijlen zoals klassiek ballet vragen heel veel inlevingsvermogen en uithouding.

Klassiek ballet vormt de basis van het dansen. Als je een goede en technische danser(es) wil worden, dan is het belangrijk dat je van deze dansstijl hebt geproefd. Ballet staat bij velen bekend als een eerder saaie en klassieke dansstijl. Maar niets is minder waar! Zo heb je bijvoorbeeld de bekende danscompagnie Béjart.

Nog meer dan ballet, vereist moderne dans een hoog inlevingsvermogen. Deze dans is op haar hoogste niveau als het met veel gevoel en emotie wordt gedanst.

Een andere dansstijl waarbij de heupen mogen swingen is een mix van latin en showdans. Deze dans is eveneens heel expressief, maar op een meer dynamische en extraverte manier. De bewegingen en de choreo zijn op hun leukst als het met een grote glimlach en veel energie wordt gedanst. Maar showdans hoeft niet altijd per definitie vrouwelijk te zijn! Ook jongens kunnen zich volledig laten gaan in deze dansstijl.

Daarnaast hebben we musicaldans. Deze dansstijl is een onderdeel van het pakket Musical (zowel voor kids als voor jongeren). Omdat musical een zingend maar vaak ook dansend toneelverhaal is, uit zich dat ook in deze dansstijl. Musicaldans is het meest verhaalvertellende danstype.

 

Zowel met als zonder ervaring kan je hier zeker veel plezier beleven!

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.